Eén zin, twee rampen

Column januari 2011

Eén zin, twee rampen

De dag na de Moerdijkramp belt de pers (6 januari). Nu wil het feit dat mijn achternaam niet 'van Vollenhoven' is en dat ik dus niet ter plekke informatie kan gaan ophalen. De 'day after' is er dus weinig tot niets bij mij bekend. Wel in het algemeen natuurlijk over PGS 15 opslagen, etc. Hoe kan zo'n grote ramp gebeuren? Als je dan meldt dat het niet zo'n grote ramp was dan zeg je iets dat men niet graag hoort. Op de rampenladder scoort Moerdijk zeker niet hoog, vergelijk eens met een ramp als de BP ramp in de Golf van Mexico: 11 doden en zeer grote milieuschade, 

Dan vraagt de TV nieuws journalist iets over de afvul en verpakkingsruimte van het bedrijf Chemie pack. Zou het daar niet begonnen kunnen zijn? Dat was een goede vraag. Want zonder enige kennis over het incident, is het inderdaad het waarschijnlijkst dat er iets mis gaat op plaatsen en in situaties waar mensen handelingen plegen. Handelingen die bij incidenten vaak achteraf onveilige handelingen blijken te zijn geweest.* " U denkt dat het menselijk falen was!". "Mogelijk, maar dan was het in ieder geval vooral het falen van het management. Misschien zijn de mensen onvoldoende getraind, is er onvoldoende toezicht en is er tijdsdruk, te weinig personeel". Dat zijn allemaal management aspecten. Daar zit dan het probleem". "Bedankt voor de goede informatie, wellicht bellen we u nog voor een interview". Niets meer gehoord: te ingewikkeld.

(* al heel snel kreeg ik gelijk: op 7 januari staat op teletekst: De werknemers verklaarden dat er brand was uitgebroken, buiten op de plaats waar tankauto's worden geladen en gelost. De bedrijfsbrandweer kon de brand niet beheersen).

Toevallig kwam vandaag ook een eerste hoofdstuk naar buiten van de onafhankelijke commissie die de BP ramp onderzoekt. Ik kom daar nog wel op terug, maar wat lees je daar als samenvatting:

'The most significant failure was failure of Industry Management'.  

Die zin kan zo in het rapport van Van Vollenhoven over de Moerdijkramp. De ene ramp is de andere niet. Groot of klein, tragisch (BP: 11 doden) of minder tragisch: we weten hoe ze voorkomen moeten worden. Ook de overheid speelt daar een rol in. Maar ook daarover een andere keer meer.

Lees hier meer over de latente fouten bij het BP incident

Chris Pietersen

 

Kalender: