HAZOP Training

Doelstelling workshop
De doelstelling van de workshop is het bijbrengen van kennis en vaardigheden met betrekking tot het toepassen van de HAZOP methode. Dit zowel voor mensen die HAZOP studies zullen gaan leiden als voor deelnemers in een HAZOP team. Voor de te hanteren structuur van de HAZOP en de rapportage maken de deelnemers kennis met speciale software.

Opzet workshop
De doelstelling van de workshop wordt bereikt door middel van een aantal presentaties en het in groepen uitvoeren van een HAZOP studie voor een procesinstallatie. De oefeningen zijn praktijkcases uit de procesindustrie. De cursisten worden aangemoedigd hun eigen ervaringen met HAZOP studies in te brengen. Dit vooral ook om de sterke en zwakke punten van de methode te illustreren.

In huis training
Indien meerdere mensen uit een bedrijf getraind moeten worden is een in huis training altijd de beste oplossing. Neem contact op voor een in huis workshop.

Klik hier voor de cursuskalender.

Enige reacties van deelnemers:
- "Praktische training, duidelijk met de juiste afwisseling tussen theorie en cases."
- "Goede combinatie van theorie en opdrachten."
- "Sluit goed aan en direct bruikbaar voor mijn werk."

 
Blog: Veiligheidsvisie

Column maart 2013
Blog: Veiligheidsvisie

Anno 2013 is Procesveiligheid een hot item. Pers en politiek schrijven en spreken er graag over. Denk alleen maar aan de 'Odfjell' affaire. Deze heeft geleid tot meer inspecties en strenger...

Lees verder

 
 

Kalender: