Nieuwsarchief

Process Safety lecture, India (28 mei 2014)

18 april 2014

Process Safety lecture, India (28 mei 2014)

Het is dit jaar 30 jaar geleden dat de rampen in Bhopal en Mexico City plaats vonden. Sindsdien is er veel gebeurd op het gebied van Process veiligheid. Meer rampen hebben plaatsgevonden, de veiligheidscultuur is gemiddeld genomen toegenomen. Ma... Lees meer »

SSC boek gepubliceerd in India

15 januari 2014

Het boek: The two largest industrial disasters in history' (auteur Chris Pietersen) is nu ook in India uitgegeven.Het boek is enigszins aangepast en heeft de focus gericht op Procesveiligheid. Click hier voor meer informatie over het boek op de ... Lees meer »

Nieuw: Blog Veiligheidsvisie

29 maart 2013

Onafhankelijke visie op (proces)veiligheid Anno 2013 is Procesveiligheid een hot item. Pers en politiek schrijven en spreken er graag over. Denk alleen maar aan de 'Odfjell' affaire. Deze heeft geleid tot meer inspecties en strengere handhaving door ... Lees meer »

"De brand bij Chemie-Pack was geen ramp"

16 november 2012

"In alle rust verder bouwen aan veiligheid." Het VNCI magazine van november 2012 pakt breed uit met een interview met Chris Pietersen. Hij relativeert de 'Odfjell hype' en plaatst deze en Chemie-Pack in het perspectief van veiligheid. Recente rapport... Lees meer »

Interview in SC (voormalige Staatscourant)

27 september 2012

‘Bij elk bedrijf is wel iets mis met veiligheid’ De sluiting van Odfjell getuigt niet van de juiste focus op procesveiligheid. De recente gebeurtenissen bij het Noorse tankopslagbedrijf nopen tot een hernieuwde kijk op veiligheid in de chemische... Lees meer »

SSC/ DHV International Tripod seminar

23 juni 2012

Better learning from incidents (with Tripod) Date: 11 September 2012, 9.30- 15.00 hr. (preceding the Working On Safety (WOS) conference) Location: Sheraton hotel, Sopot Poland (same hotel as hosting the WOS conference). Registration for the conferenc... Lees meer »

Evaluatie: De SSC trainingen zijn praktisch

25 april 2012

Steeds weer schrijven onze cursisten op het evaluatie formulier dat de ze de praktische voorbeelden zeer gewaardeerd hebben. Het helpt om er zelf in het eigen bedrijf mee aan de gang te gaan. Niet verwonderlijk, onze docenten hebben een jarenlan... Lees meer »

SSC SIL training jubileum: de 50e training

15 februari 2012

50ste SIL training Bij de start van SSC in 1998 (toen nog TNO-SSC) zijn we direct gestart met het geven van SIL trainingen in het kader van van de toen nog verse IEC 61508 standaard. Intussen zijn heel veel professionals door ons ingewijd in de ... Lees meer »

SIL Classificatie: Risicograaf en LOPA gecombineerd!

29 november 2011

In een recente publicatie van het Institue of Chemical Engineers (IChemE, UK) is een risicograaf opgenomen die gecombineerd is met een LOPA benadering. Op deze wijze kan er bij het SIL CLassificeren rekening gehouden worden met de risico reductie doo... Lees meer »

De SSC Nieuwsbrief oktober 2011 is verschenen

10 oktober 2011

Klik hier om de Nieuwsbrief te lezen. Highlights:   Belangrijk nieuws is onze versterkte focus op TRIPOD incident analyse dienstverlening. Lees ook de door ons doorgeprikte cliché's over TRIPOD en de gratis maandelijkse internet demonstra... Lees meer »

Eerste pagina | Volgende pagina - Laatste pagina

 

Kalender: