Nieuwsarchief

TRIPOD training nu ook voor Defensie

27 maart 2011

TRIPOD training nu ook voor Defensie

SSC heeft deze maand opdracht gekregen om voor de komende drie jaar TRIPOD trainingen te geven voor de Marine in Den Helder. In diverse sectoren wordt steeds meer de kracht van een TRIPOD incident analyse onderkend. Ook is duidelijk dat SSC stee... Lees meer »

SSC Boek over Procesveiligheid aanbevolen door de AIChE.

24 november 2010

In de recente 'Safety & Health Newsletter' van het American Institute of Chemical Engineers (AIChE) wordt het boek aanbevolen aan iedereen die verantwoordelijk is voor procesveiligheid en aan startende technologen/ engineers/veilgheidsk... Lees meer »

Hoge druk gasleiding faalt in Rotselaar

13 november 2010

Hoge druk gasleiding faalt in Rotselaar

'Menselijke vergissing oorzaak gaslek’' Het lek ontstond  in de nieuwe hogedruk gasleiding (VTN II, 64 bar) die Belgische gasbeheerder Fluxys aanlegt tussen Opwijk en de Duitse grens. De leiding werd op 11 november 2010 in gebruik genomen. Er... Lees meer »

BP analyse tragedie Golf van Mexico

11 september 2010

BP analyse tragedie Golf van Mexico

 Uit het BP onderzoek van 8 september 2010 blijkt dat er acht veiligheidsbarrières zijn doorbroken . Zie het plaatje onderaan. Achterliggende factoren (herkenbaar!): Verantwoordelijkheden niet duidelijk Competentie van leidinggevend... Lees meer »

SSC betrokken bij Nord Stream project

12 augustus 2010

SSC betrokken bij Nord Stream project

SSC heeft veel kennis en ervaring op het gebied van veiligheid gasbuisleidingen. Sinds enige tijd werkt SSC mee aan de veiligheid in het ontwerp van de Nord Stream gasbuisleiding. Het betreft een dubbele buisleiding van 1220 km lang door de Baltisch... Lees meer »

De SSC website is geheel vernieuwd

20 mei 2010

Onze website is nu een stuk interactiever en klantvriendelijker. Zo kunt u zich eenvoudig registreren en meteen gratis publicaties downloaden of meteen aan de gang met onze TR2 Tripod software (webapplicatie). Ook het inschrijven voor ons uitgebreide... Lees meer »

Belangrijk internationaal symposium voor Proces Veiligheid (Brugge, juni 2010)

3 mei 2010

De European Federation of Chemical Engineers (EFCE) organiseert al decennia lang een driejaarlijks symposium over Industriële en Proces Veiligheid. Het is hét forum waar nieuwe internationale ontwikkelingen gepresenteerd en uitgewisseld worden. Vee... Lees meer »

Eerste Tripod certificaat uitgereikt

28 april 2010

Eerste Tripod certificaat uitgereikt

Op 8 april 2010 is door Chris Pietersen het eerste SSC ‘TRIPOD Leader’ certificaat uitgereikt.  De eer viel te beurt aan Jan ten Hove van AVEBE. Gefeliciteerd Jan! Dat je maar veel Latente Fouten mag opsporen én verwijderen.. Jan ten Hove i... Lees meer »

De noodzaak tot implementatie van de SIL norm IEC 61508/ 61511

26 april 2010

BP krijgt ruim 50 miljoen dollar boete voor het niet implementeren van de ‘SIL’ norm na de explosie in 2005. Het belang van de SIL norm IEC 61511 voor veiligheid in de procesindustrie is bekend. Overheden realiseren zich dat ook steeds meer. De i... Lees meer »

Eerste pagina - Vorige pagina | Volgende pagina - Laatste pagina

 

Kalender: