Missie

“Serieus werken aan veiligheid†

Bij SSC staat veiligheid voorop. Onze advisering is altijd gericht op het vergroten van de veiligheid. Dat is de toegevoegde waarde van het inschakelen van SSC. Het gaat niet om de regeltjes, het gaat niet om de methoden of de software. Dat zijn slechts hulpmiddelen om meer grip op veiligheid te krijgen. Veiligheid vereist voortdurende aandacht en is nooit 'af'.

Onze missie is het leveren van advies waarmee daadwerkelijk de veiligheid gediend is.

Vandaar ons motto: 'serieus werken aan veiligheid'. Het is natuurlijk de verantwoordelijkheid van de klant. Vanuit onze jarenlange kennis en ervaring, bij vele bedrijven, helpen we om die zaken aan te pakken die er echt toe doen. Dat wordt gezien en gewaardeerd door de vele bedrijven die ons inschakelen.

Parallel met kunst
Bij het vijfjarig bestaan van SSC (2003) hebben we een symposium gehouden onder het motto: ‘The art of Safety’. De kunst van veiligheid. Veiligheid is geen exacte wetenschap:

De kunst van veiligheid
Veiligheid is complex, een combinatie van vele factoren. Het is de kunst door de bomen het bos te blijven zien. Piet Mondriaan, één van Nederlands belangrijkste kunstenaars, was sterk gericht op de essentie van wat hij schilderde, een zoektocht naar de zaken die er toe doen. Een dergelijke ontwikkeling is voor veiligheid ook van belang. SSC leidt u vanaf een ingewikkelde (fouten-) boom, linkerschilderij, naar een veiligheid die overzichtelijk te beheersen is, rechterschilderij.

Missie
 
Blog: Veiligheidsvisie

Column maart 2013
Blog: Veiligheidsvisie

Anno 2013 is Procesveiligheid een hot item. Pers en politiek schrijven en spreken er graag over. Denk alleen maar aan de 'Odfjell' affaire. Deze heeft geleid tot meer inspecties en strenger...

Lees verder

 
 

Kalender: